6500 persona nënshkruajtën peticionin për liberalizimin e vizave

29 Maj, 2022 - 9:44 pm

Këshilltarja lokale e Bashkimit Evropian, Kati Schneeberger, ka filluar një peticion online me anë të të cilit kërkon liberalizimin e vizave për Kosovën.

Qëllimi i saj është t’i bind shtete skeptike të BE-së se qytetarët e shtetit më të ri të Evropës duhet të lëvizin pa viza sa më parë.

Në iniciativën që nisi më 27 maj, të dielën rreth orës 6 pasdite, ishin anëtarësuar mbi 6.500 persona.

E atë e mirëpresin njohësit e integrimeve Evropiane dhe besojnë se mund të influencojë tek zyrtarët vendimmarrës në Union.

“Adresat janë pak më konkrete, janë tek Franca, Holanda dhe do të varet shumë prej këtyre shteteve se a do të liberalizohen vizat apo jo, zyrtrarët e BE-së e kanë kaluar pjesën e tyre.” deklaroi profesoresha e Integrimeve Evropiane, Jehona Lushaku.

Një peticion të njëjtë me 5000 nënshkrime e kishte dërguar edhe Lushaku, në zyrën e BE-së në Kosovë, në Këshill të ministrave, e tek zyrtarë të UE-së.

“Por ka tri vite që kjo iniciativë veç ka marrë adresën e duhur por nuk ka pasur ndonjë ndikim të madh, tani që vije nga zyrtarë të BE-së shpresojmë të ketë ndikim më të madh” tha ajo tutje.

Megjithatë sipas Lushakut pika kyçe është tek shtete anëtare dhe aty Qeveria duhet të lobojë më shumë./Klankosova.tv/ KultPlus.com

Të ngjajshme