A keni menduar ndonjëherë se kush dhe si e shpiku vrapimin?

30 Qershor, 2020 - 11:00 pm

Viti i largët 1748 konsiderohet interesant për faktin se po në atë vit u  shkip vrapimi nga Thomas Running i cili gjersa ecte për një moment dyfishoi ecjen. Dhe nga mbiemri i tij Running mori emrin vrapimi, shkruan KultPlus.

Megjithatë, vrapimi, nëse gjurmohet më thellë na shpie në Greqinë e lashtë tek Hermesi, Perëndia e Vrapimit.

Hermesi ishte i padukshëm teksa vraponte me një shpejtësi supersonike, krejt kjo si shkak i metabolizmit të tij të perëndishëm.

Vrapimi është në kontrast me ecjen, sepse njëra këmbë qëndron në tokë, në kontakt me tokën, derisa tjetra mbahet lart nga graviteti. Vrapimi konstatohet se është shumë i rëndësishëm për shëndetin e njeriut. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme