Aleks Çapaliku shpallet trajneri më i mirë i Italisë nga Federata Italiane e Shahut

6 Korrik, 2020 - 1:56 pm

Së fundi, shqiptari, Aleks Çapaliku është shpallur si trajneri më i mirë dhe më profesional në Itali, transmeton KultPlus.

Aleks Çapaliku hyn në “Albo d’Oro della Federazione Italiana Scacchi (Si regjistri i Artë i Federatës Italiane të Shahut). Ai është shpallur nga Federata Italiane e Shahut si trajneri më i mirë i Italisë së Veriut.

Çapaliku prej shumë vitesh shërben pranë institutit edukativ “Istituto Comprensivo di Tarcento”, në Udine të Italisë si tutor shahu për fëmijë.

Ai gjithmonë ka qëndruar i saktë, sjellje i sjellshëm dhe vendosmëri. Falë mjeshtrit, nivelet e lojës dhe entuziazmi janë gjithmonë të larta.

Prestigji i hyrjes së tij në rrotën e nderit bie në mënyrë të pashmangshme edhe në të gjitha klubet dhe shkollat ​​ku ai shërben, të cilët kanë njohur gjithmonë cilësitë e Maestro Aleks Capaliku. /albinfo/ KultPlus.com

Të ngjajshme