Aleksadner Wurz dhe Franz Wurz të mërkurën në Kosovë, do të prezantojnë projektin e Qendrës Automobilistike

22 Prill, 2024 - 2:03 pm

Aleksadner Wurz dhe Franz Wurz të mërkurën do të jenë në Kosovë, të cilët do të bëjnë prezantimin e projektit ideor të “Qendrës Automobilistike Rajonale për Trajnimin, Sigurinë dhe Edukimin e Shoferëve”, qendër për të cilën do të investon familja Krasniqi, shkruan KultPlus.

Prezantimi i projektit që do të investohet në Studime të Komunës së Vushtrrisë do të bëhet në hotel Sirius prej orës 09:00, prezantim që po bëhet në bashkëpunim me Ambasadën e Austrisë në Kosovë.

Kjo qendër ka për qëllim aftësimin e ngasësve të motoçikletave dhe makinave me një orë shtesë, trajnim që ka të bëj evitimin e rreziqeve në rrugë, e me qëllim kryesor uljes së aksidenteve me fatalitet.

Nexhat Krasniqi përfaqësues i familjes Krasniqi ka thënë për KultPlus se këtë qendër e ka në planet e veta që nga viti 2003, dhe se sipas tij, ai tek në vitin 2021 ka arrit që ta sjell në Kosovë, Aleksadner Wurz, i cili edhe e ka realizuar tashmë projektin, e që për projekte të tilla është lider në botë, pasi që qendra të ngjashme i ka realizuar pothuajse në gjithë botën.

Aleksadner Wurz dhe Franz Wurz janë të njohur edhe për ngasjen në Formula 1, të cilët të dy në periudha të ndryshme kanë pas suksese të mëdha.

Për realizimin e kësaj qendre duhet të ketë edhe mbështetje institucionale, e që pas prezantimit të projektit ideor pritet që të ketë edhe hapa të mëtutjeshëm deri në realizimin e këtij projekti që synon të jetë më i madhi në rajon dhe më inovativi nga të gjitha qendrat ekzistuese./ KultPlus.com

Të ngjajshme