Ana e errët e “Festivalit Ndërkombëtar”

5 Gusht, 2022 - 2:23 pm

Nga Fatmir Curri

Dua Lipa është një yll botëror, e jona dhe e duam shumë. Por, ajo nuk e meriton një organizim amator e mediokër ku rinia më shumë dëshpërohet se i gëzohet ngjarjes.

· Kemi pritur në rend me të shtyra e bërtima policore gati 3 orë.

· Miqtë tanë me bileta (2*96 EUR) pas 2 orë pritje nuk kanë arrit me hy meqë organizatorëve ju ishin harxhu shiritat e dorës.

· Është leju të afrohet tek hyrja çdokush me dhe pa bileta. Lejimi me vetura të ndryshme ka shkaktu nervozi e prishje të rendit. Autobusët e Taxit kanë sjell çdokënd deri tek hyrja e gërmisë.

· Nuk ka pas ndarje të shiritave që në fillim me i kategorizu mysafirët. Jemi trajtu si dele.

· Organizatorët ia kan transferu policisë mbajtjen e rendit derisa dihet për çka është policia aty. E organizatori nuk kishte numër të mjaftueshëm të stafit me organizu e kategorizu si duhet hyrjen.

· Policia herë pas herë shpërndante aty këtu ndonjë britmë e shpullë burrave para grave të tyre apo arrestim të përkohshëm.

· Shkaku i turmës dhe shtyrjeve nuk kishte mundësi për kontrolle të duhura të sigurisë fizike e të biletave. Qantën të cilën e kisha as që u kontrollua se çka kam brenda, e kjo tregon për sigurinë brenda në “festival ndërkombëtar”.

· Mos të flasim për kontrolle të ID e identifikim të biletave, kjo mbrëmë nuk ekzistonte. Mesazh i mirë që mos u boni budallë me ble bileta, se ato janë sa për me ju vjel e me hy mundet kushdo që vjen aty. Shumë kan hy pa bileta, meqë kthim mbrapa nuk kishte. Sonte mund të jetë ndryshe por është vonë.

· Në 3 vende të ndryshme bëhej kinse kontroll por realisht asnjë kontroll nuk bëhej pasi kishte aq shumë njerëz e shtyrje sa ishte e pamundur, dikur e lshun frontin edhe sigurimi.

· Vendet për me mbush “shiritin e dorës” nuk ishin funksionale e sistemi shiritave nuk ju punojke.

· Vetura të ndryshme “VIP” dërgonin mesazhe vajzave të reja që nëse doni me hy pa prit 2 orë në rend duheni me hyp me naj Range Rover se shkon deri nalt direkt.

· Prindër e familjar të frustruar duke pritur me orë të tëra adoleshentët e tyre në 2-4am meqë skishte asnjë mjet transporti e as Taxi në dispozicion.

· Mysafir të huaj të cilët thonin “120 EUR for this shitty event”, sepse e dijnë çka është mirë dhe nuk vijnë përsëri ose ju thonë tjerëve mos shkoni se nuk ia vlen.

Dua Lipa dha një performancë fantastike por ajo që ngelet në mendje fatkeqsisht nuk është ajo 1 orë e Dua-s por janë këto foto, britma e djersa e personave përreth.

Kjo rini meriton të respektohet, tek e fundit festivali është i mundur nga blerja e biletave të këtyre 10-15K familjeve Kosovare, sepse te huaj kishte fare pak.

Urojmë rinia të ketë mundësinë të lëviz së shpejti jashtë vendit e të përjetohet se si organizohet një festival.

(Shkrimi është publikuar i plotë marrë nga profili i Fatmir Currit, pa ndërhyrje nga ana e redaksisë.) / KultPlus.com

Të ngjajshme