Anët negative të ‘Metaverse’ – i lejon fëmijët të hyjnë në klube të natës virtualisht

23 Shkurt, 2022 - 8:53 pm

Një hetim i kryer nga BBC News tregon se si disa aplikacione në metaversin e realitetit virtual janë të rrëzikshëm nga dizajni, transmeton KultPlus.

Studimi i BBC News përmes një aplikacioni përdori moshën minimale 13 vjeçare dhe pati çasje në lodra seksi dhe prezervativë, e madje aty edhe iu afruan shumë burra të rritur. Pra, Metaverse është një emër që u jepet lojërave dhe eksperiencave të cilat janë të qasura nga njerëzit të cilët mbajnë kufje të realitetit virtual.

Mark Zuckerberg mendon se kjo gjë mund të jetë e ardhmja e internetit – aq shumë, sa kohët e fundit ai e riemëroi “Facebook-un” si Meta, me kompaninë që investoi miliarda në zhvillimin e kufjeve të saj Oculus Quest.

Ajo kufje – tani e riemërtuar Meta Quest – mendohet të ketë deri në 75% të pjesës së tregut. Ishte një nga këto kufje që studimi i BBC News përdori për të eksploruar një aplikacion dhe një pjesë të metaverses. Aplikacioni, i quajtur VRChat, është një platformë virtuale në internet të cilën përdoruesit mund ta eksplorojnë me avatarë 3D.

Ndërsa nuk është bërë nga Facebook, ai mund të shkarkohet nga një dyqan aplikacionesh në kufjet Meta Quest të Facebook, pa kontrolle të verifikimit të moshës – kërkesa e vetme është një llogari në Facebook.

BBC News krijoi një profil të rremë për të krijuar llogarinë e saj – dhe identiteti i saj i vërtetë nuk u kontrollua.

Brenda VRChat, ka dhoma ku përdoruesit mund të takohen në një restorant siç është McDonald’s, për shembull – por ka edhe klube për kërcim. /KultPlus.com

Të ngjajshme