Anulohet Wimbledon, shkak koronavirusi

1 Prill, 2020 - 7:00 pm

Wimbledon është anuluar për herë të parë që nga Lufta e Dytë Botërore për shkak të pandemisë koronavirus.

“Ky është një vendim që nuk e kemi marrë lehtë, dhe e kemi bërë me respektin më të lartë për shëndetin publik dhe mirëqenien e të gjithë atyre që vijnë së bashku për ta mundësuar Wimbledon-in”, tha Ian Hewitt, kryesuesja e Klubit të Tenisit në Angli.

Turneu ishte paraparë të zhvillohej midis 29 qershorit dhe 12 korrikut.

Tërë sezoni është anuluar dhe nuk do të ketë asnjë lojë tenis profesionist kudo në botë, të paktën deri më 13 korrik.

Wimbledon është ngjarja e fundit madhore sportive që do të anulohet, përderisa Euro 2020 dhe Lojërat Olimpike Tokio 2020 janë shtyrë për 12 muaj.

Pason shtyrjen e French Open, e cila do të fillonte në maj, por është rifilluar për në 20 shtator-4 tetor.

Të fundit

Të ngjajshme