Apeli i ekspertëve: Largojini të gjitha unazat nga gishtat gjatë kohës së koronavirusit, me to kot i lani dhe i dezinfektoni duart

18 Mars, 2020 - 6:53 pm

Në hovin e epidemisë bartja çdo ditë e stolive është e keqe për shëndetin dhe higjienën tuaj, ka treguar një studim

Hulumtimi i bërë në Universitetin e Gjeorgjisë, ka treguar që personat të cilët bartin stoli nuk munden të mbajnë mirë higjienën, sepse lëkura nën stoli mbetet e mbrojtur nga dezinfektimi dhe bëhet vend ideal për zhvillim të baktereve, transmeton Telegrafi.

Veç kësaj, kanë konstatuar që personat të cilët nuk bartin unaza më mirë i lajnë duart e tyre se ata të cilët e bartin këtë stoli.

Mjeti i dezinfektimit gjithashtu është më pak efikas për shkak të stolisë.

Hulumtimi i mëparshëm ka treguar që personat të cilët bartin unaza, pas përdorimit të mjeteve dezinfektuese, kanë më shumë baktere në duar, se ata të cilët nuk e bartin këtë stoli.

Mirëpo, duhet të dini që nuk është e mjaftueshme vetëm të hiqet stolia gjatë kohës së larjes dhe dezinfektimit të duarve.

“Nëse stolia juaj është e infektuar me baktere dhe ju vetëm e ktheni në gisht pas larjes së duarve, duart tuaja sërish do të jenë të infektuara”,…

“Nëse nuk do ta dezinfektoni stolinë tuaj, atëherë as mos e hiqni dhe sërish ta vini”.

Megjithatë, nëse nuk dëshironi ta hiqni stolinë tuaj, ekspertët rekomandojnë që gjatë larjes së duarve me sapun dhe ujë të ngrohtë lani edhe stolinë në mënyrë që të jeni të sigurt që e keni dezinfektuar nga të gjitha bakteret.

Mirëpo, assesi mos e lani me mjet dezinfektues, sepse do ta shkatërroni. Express / KultPlus.com

Të ngjajshme