Apeli i Policisë së Kosovës: Kujdes me mjetet piroteknike, festoni pa armë

30 Dhjetor, 2022 - 7:30 pm

Policia e Kosovës ka hartuar dhe është gati për planin operativ për festat e fundvitit, përmes të cilit synohet mbrojtja e paqes publike, transmeton KultPlus.

Në komunikatën e zbatimit, synimi parësor i këtij plani është që nëpërmjet aktiviteteve dhe jo vetëm, veprimtarive operacionale të rendit dhe të vendit publik në të gjithë territorin e tij.

“Qëllimi i hartimit të këtij plani është që përmes shtimit të prezencës policore dhe vigjilencës së zyrtarëve policorë të arrihen patrullime të shtuara, prezencë policore më e madhe në terren, përfshirë sheshet ku pritet të ketë më shumë qytetarë si dhe prezencë policore në rrugë për të ofruar siguri në trafik”, thuhet në komunikatë.

“Duke apeluar tek të gjithë qytetarët që gjatë festimeve të jenë të kujdesshëm, të festojnë me zemër e jo me armë, të kujdesen sidomos te përdorimi i mjeteve piroteknike ku kërkohet monitorim nga të rriturit, po ashtu të kenë kujdes të shtuar në trafikun rrugor e të mos drejtojnë automjetet nën ndikim të alkoolit”, thuhet në komunikatë. /KultPlus.com

Të ngjajshme