Apostolova fotografohet me dy vajza gorane me veshje tradicionale

6 Maj, 2020 - 4:28 pm

Përfaqësuesja e Lartë e BE-së në Kosovë, Natalia Apostolova, sot ka shkuar në Gorë të Dragashit për të uruar komunitetin goran në Ditën e tyre.

Ajo atje u mirëprit me ritet tradicionale të këtij komuniteti, për të cilët tha se është një kontribut i diversitetit kulturor të Kosovës, njofton Klan Kosova.

“Me traditat dhe zakonet e tyre të ndryshme, komuniteti goran kontribuon në pasurinë dhe diversitetin kulturor të Kosovës. Sot më 6 maj,Përfaqësuesja Speciale e BE-së në Kosovë, uroi dhe u bashkua me komunitetin goran ndërsa festojnë ditën e tyre!”.

Apostolova shpërndau edhe disa fotografi të banoreve me veshjet e tyre karakteristike.

Por, ajo që vërehet nga këto fotografi të publikuara është se nuk u respektua distanca sociale e as ndalimet e Qeverisë për festa të tilla.

Të fundit

Të ngjajshme