Autistrada Biennale me thirrje të hapur për programin e edukimit

5 Tetor, 2022 - 3:00 pm

Autostrada Biennale po fillon me klasa të reja në hapësirën e saj të edukimit dhe prodhimit në Autostrada Hangar.

Afati i fundit për aplikim është data 20 Tetor 2022.

Klasat e punëtorive do të fillojnë nga 29 tetori 2022 dhe do të përfundojnë me 22 prill 2023 (Çdo të shtune).

“Autostrada Biennale është në kërkim të të rinjëve të moshës 18-28 vjeç të interesuar për t’i zgjeruar aftësitë dhe njohuritë e tyre në klasat e mëposhtme:

  • Studio e Dizajnit Industrial që përfshin projektimin dhe fabrikimin e drurit, metalit dhe tekstilit.
  • Komunikimi dhe Mediat e reja që përfshin fotografinë dixhitale, filmin dixhital, dizajnin grafik, gazetarinë dhe shkrimin.
  • Koncepti i përgjithshëm i klasave:

“Si vazhdimësi e programit të edukimit dhe prodhimit të Autostrada Hangar në ITP Prizren, ne do ta zhvillojmë projektin e ri të quajtur “Hapësirat e Përbashkëta”, i cili do të shërbejë si vend takim për të rinjtë dhe komunitetet e ndryshme, ku do të kenë mundesinë të kultivojnë komunikimin ndër-etnik mbi çështjet sociale, kulturore, ekonomike ose mjedisore në nivel lokal”, thuhet në njoftim.

“Me të rinjtë nga këto komunitete, në kuadër të programit të edukimit do t’i dizajnojmë dhe prodhojmë disa hapësira të jashtme që do të shërbejnë si zona vendtakimi. Të rinjtë duke u bërë pjesë e dizajnimit dhe krijimit të hapësirave të përbashkëta, do të bëhen pjesë e zhvillimit, për të sjellë diskutime dhe ndryshime pozitive. Ky program i edukimit do të jetë një mundësi unike për të rinjtë që t’i shprehin dhe realizojnë idetë e tyre.”

Kush mund të aplikojë?

Klasat janë të hapura për të gjithë të rinjtë nga rajoni i Prizrenit dhe nga Kosova në përgjithësi duke filluar nga mosha 18-28 vjeç, ku inkurajohen që burrat dhe gratë nga të gjitha komunitetet të aplikojnë.

Këto klasa të punëtorive do të ofrojnë shkathësi dhe njohuri të nivelit bazik që do të sigurojnë një bazë të fortë për pjesëmarrësit të cilët do të mund t’i zhvillojnë këto njohuri më tutje.

“Ne i mirëpresim të gjithë, pa marrë parasysh nivelnt e arsimit. Eksperienca paraprake nuk është e nevojshme, vetëm kuriozitei dhe entuziazmi juaj”, thuhet tutje në njoftim.

Programi i edukimit do të mbahet në Autostrada Hangar në ITP (Parku i Inovacionit dhe Trajnimit) Prizren. Gjatë punëtorive në Autostrada Hangar, shpenzimet e udhëtimit dhe ushqimit do të mbulohen nga Autostrada Biennale.

Programi i edukimit për pjesëmarrësit ofrohet falas. Ky projekt është mbështetur nga Ambasada Amerikane në Prishtinë dhe bashkë financuar nga Komuna e Prizrenit. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme