Barack Obama bëhet presidenti i dytë në botë që fiton një Emmy

4 Shtator, 2022 - 10:14 am

Ish-presidenti i SHBA, Barack Obama, fitoi Emmy-n e tij të parë për rrëfimin e tij në dokumentarët pesëpjesësh të Netflix.

Obama bëhet presidenti i dytë që fiton një Emmy, pas Dwight Eisenhower, të cilit iu dha një çmim në vitin 1956 ndërsa ishte ende në detyrë, dhe i pari që fitoi një çmim konkurrues për një projekt të caktuar televiziv. Ai kishte përballë vetes disa konkurentë tepër të fortë si Kareem Abdul-Jabbar, David Attenborough, W. Kamau Bell dhe Lupita Nyong’o.

Sakaq, Obama nuk ishte i pranishëm gjatë ndarjes së çmimeve dhe Akademia e pranoi në emër të tij.

Seriali me dokumentarët, i cili filloi në prill, është pjesë e marrëveshjes shumëvjeçare të filmit dhe televizionit që Obama dhe bashkëshortja e tij, Michele arritën me Netflix në 2018.

Të ngjajshme