Bashkësitë fetare të Kosovës kundër martesave me gjini të njëjtë: Po cenohet vullneti i Zotit

23 Shkurt, 2022 - 8:25 pm

Nesër në rend të ditës në seancën plenare të Kuvendit të Kosovës është në shqyrtim dhe votim Kodi Civil. Pikë e rendit të ditës është që ky Kod Civil përmban edhe lejimin e martesave të gjinisë së njejtë, shkruan KultPlus.

Për këtë, Bashkësia Islame e Kosovës, Dioqeza Prizren-Prishtinë (Kisha Katolike), Kisha Protestante Ungjillore e Kosovës dhe Bashkësia Hebraike e Kosovës kaë dalur me një konferencë të përbashkët dhe me ç’rast kanë paraqitur edhe deklaratën e tyre kundër këtij Kodi Civil.

“Bashkësitë fetare të Kosovës mbesin të bashkuara dhe me një zë të vetëm para ligjvënësve të Kuvendit të Kosovës, para qeverisë dhe institucioneve të tjera, që të heqin dorë prej çdo ndryshimi, prej çdo ripërkufizimi, prej çdo riinterpretimi të neneve për familjen, martesën dhe statusin e bashkëshortëve në vendin tonë”, thuhet ndër tjerash në deklaratën e përbashkët.

“Mendojmë se po cenohet vullneti i Zotit si dhe mbules e tij e shenjtë”, shkroi tutje në deklaratën e bashkësive fetare të Kosovës.

Më poshtë ua sjellim edhe deklaratën e plotë. /KultPlus.com

Të ngjajshme