Berlin Film Festival nga viti i ardhshëm me kategorin e çmimeve ”Performanca më e Mirë Drejtuese”

26 Gusht, 2020 - 4:59 pm

Berlin Film Festival nga viti i ardhshëm do të ketë ndryshime në ndarjen e çmimeve, shkruan KultPlus

“Ky vendim do të vlej për festivalin e vitit të ardhshëm, i cili do të mbahet në peridhën 11-21 shkurt 2021”, thuhet në njoftimin e tyre.

Këtu keni njoftimin e plotë:

“Berlin Film Festival, nga viti i ardhshëm në kategorin e çmimeve nuk do të ketë më çmime si aktori më i mirë apo aktorja më e mirë, por çmimi i vetëm do të jetë ”Performanca më e Mirë Drejtuese”.

Organizatorët e Berlinale, Mariette Rissenbeek dhe Carlo Chatrian, thanë se “mos ndarja e çmimeve në fushën e aktrimit sipas gjinisë përfshin një sinjal për një vetëdijësim më të ndjeshëm gjinor në industrinë e filmit”.
Ky vendim do të vlej për festivalin e vitit të ardhshëm, i cili do të mbahet në peridhën 11-21 shkurt 2021″, thuhet në njoftimin e tyre. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme