Biblioteka në Mississippi në përpjekje të dokumentimit të Covid19

3 Qershor, 2021 - 9:28 pm

Një bibliotekë në Mississippi po u kërkon njerëzve të dhurojnë fakte për të dokumentuar se si pandemia me COVID-19 ka ndikuar në jetën e tyre.

Në rrjetet sociale të Bibliotekës Publike “Columbus-Lowndes” është publikuar një thirrje për banorët duke u kërkuar informacione dhe artikuj, përfshirë ditarë, fotografi, video, vizatime dhe maska.

“Ne vërtetë po shpresojmë se do të mund të mbledhim gjëra ashtu që gjeneratat e ardhshme do të shikojnë prapa dhe do të hulumtojnë çfarë ne kemi kaluar – gati si pandemia e vitit 1918”, ka thënë arkivistja e bibliotekës, Mona Vance-Ali për WCBI-TV.

Një aspekt i pandemisë në të cilin biblioteka është veçanërisht e interesuar është se si njerëzit janë mbështetur në teknologji për të ndërvepruar me të dashurit e tyre gjatë karantinës.

Informacionet e mbledhura do të përdoren edhe për të gjetur se si pandemia ndikon në shoqëri në të ardhmen, transmeton AP.

“Ndjehem sikur po kontribuoj në diçka që është ka një qëllim shumë më të madh se vetja ime. Do të ndihmojë komunitetin dhe gjeneratat në të ardhmen të kuptojnë çfarë kemi përjetuar ne të gjithë”, ka thënë Vance-Ali. / KultPlus.com

Të ngjajshme