BM drejt kartëmonedhave me portretin e mbretit Charles

27 Shtator, 2022 - 12:11 pm

Futja e kartëmonedhave dhe pullave të reja britanike me imazhin e mbretit Charles III do të zbatohen gradualisht.

Posta Mbretërore britanike, Royal Mail, dhe Banka e Anglisë deklaruan se kanë marrë udhëzime nga familja mbretërore dhe nga Charles për të minimizuar kostot.

Kartëmonedhat  që mbajnë portretin e mbretit do të dalin në qarkullim në mes të vitit 2024.

Mbreti Charles do të shfaqet në kartëmonedhat pesë, 10, 20 dhe 50 paund.

Royal Mail gjithashtu konfirmoi se imazhi i mbretit do të zëvendësojë mbretëreshën Elizabeth ll në pullat e reja të të gjitha kategorive.

Pullat speciale do të përfshijnë gjithashtu imazhin e mbretit.

Royal Mail shtoi se pullat e reja me mbretin Charles do të hyjnë në qarkullim pasi të kenë mbaruar rezervat aktuale të pullave.

Banka e Anglisë dha një deklaratë për shtyp ku theksoi se ”kartëmonedhat që paraqesin portretin e mbretëreshës do të vazhdojnë të jenë të ligjshme dhe do të tërhiqen nga tregu vetëm nëse janë të dëmtuara”.

Pritet që monedhat e vulosura me imazhin e Charles të hyjnë në qarkullim brenda disa muajve.

Emblema e re e mbretit do të shfaqet gradualisht gjatë muajve dhe viteve të ardhshme në ndërtesat qeveritare, dokumentet shtetërore dhe në disa kuti postare./atsh / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme