Busti i Gjergj Kastriot Skënderbeut, në Kundisa të Sicilisë

31 Tetor, 2022 - 7:30 pm

Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për arbëreshët njoftoi se busti i Heroit Kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu u vendos në sheshin e qytezës arbëreshe të Kundisës (Contessa Entellina), në provincën e Palermos, Sicili.

Në inaugurimin e veprës ishin të pranishëm kryetari i komunës së Kundisës, Leonardo Sfera, skulptori, artisti që realizoi monumentin e Gjergj Kastrioti Skënderbeut, Vincenzo Muratore, kryetari i komunës së Pallacit (Palazzo Adriano) Nicolò Granà, të ftuar të tjerë të pranishëm dhe komuniteti i Kundisës.

Vendosja e bustit të Skënderbeut është një shenjë historike dhe kulturore për t’i lënë komunitetit të Kundisës një gjurmë akoma më të fortë të identitetit të tyre arbëresh që është vazhdimisht në kërkim të rrënjëve të tij. Në këtë mënyrë kryhet rigjenerimi kulturor dhe urban, përmes rivlerësimit artistik duke pasur sytë nga e kaluara historike për të ndërtuar një të ardhme më të sigurtë. / KultPlus.com

Të ngjajshme