Çeku në ditën e vullnetarizmit ndanë mirënjohje për disa vullnetarë

5 Dhjetor, 2021 - 5:28 pm

Më 5 dhjetor shënohet Dita Ndërkombëtare e Vullnetarizmit, e derisa në Kosovë kjo ditë është shënuar me disa aktivitete, shkruan KultPlus.

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku, përmes një njoftimi në “Facebook” ka shkruar se dita e sotme ka qenë me shumë pozitivitet.

“Sot së bashku me UNICEF, UNVolunteers dhe shumë të rinj shënuam Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarizmit. Puna vullnetare sjell shumë dobi për çdo shoqëri dhe komunitet, por edhe për personat që angazhohen”, shkroi Çeku.

Tutje, ministri gjithashtu shtoi se rëndësia e qytetarisë aktive dhe vullentarizmi kanë qenë shumë të pranishëm gjatë periudhës kur vendi po përballej me shumë sfida nga pandemia COVID-19.

“Prandaj ne si Ministri e Rinisë po bëjmë më të mirën të krijojmë një mjedis mbështetës për ta, me politikat dhe programet tona për vullnetarizmin dhe njohen e punës vullnetare. Në aktivitetin e sotëm u ndamë mirënjohje vullnetarëve Sara Sadiku, Erona Osmani, Arida Spahija, Hana Ahmeti dhe Gazzali Makasqi, të cilët i përgëzoj për angazhimin e tyre”, shkroi ai.

Për ta bërë bërë më të lehtë njohjen mes vullnetarëve dhe organizatave, Kosova me UNICEF kemi krijuar platformën e parë të takimit mes këtyre dy palëve kosovovolunteers.org, platformë kjo e cila tashmë po funksionon shumë mirë. /KultPlus.com

May be an image of 3 people, indoor and text that says 'KOS OVO VOLUNTEERS'
May be an image of ‎1 person, standing and ‎text that says '‎****** Republika Kosoves Republika Kosova-Republic Kosovo -Vlada- Government Ministria Kultures, Sportit Ministarstvo Kulture, Omladine: Sporta Ministry Culture, Youth Sport Reput Republik Departamenti Rinise Departman Mladih Department of Youth Ministri Ministan Minish ලම්م‎'‎‎

Të fundit

Të ngjajshme