Mural Fest & Void Projects shfaqin dokumentarin me qëllim mbështetës ndaj punës së komunitetit Ashkali në Kosovë

28 Tetor, 2020 - 3:56 pm

Në kuadër të Festivalin “Mural Fest” është realizuar një projekt nga MURAL FEST & VOID PROJECTS, i cili ka për qëllim mbështetjen e punës që bëjnë komunitetit Ashkali në Kosovë, transmeton Gazeta Metro.

Ky dokumentar përmban filmime nga jeta e përditshme e E.Krasniqi dhe kështu bëhet thirrje për respektimin e të drejtave të çdo punëtori, qoftë edhe të reciklues. Pavarësisht që këta persona diskriminohen për punën që bëjnë, qytetarët duhet të fillojnë t’i shohin si kontribues të mëdhenj të shoqërise edhe në aspektin ambientalist.

Skulptori Michael Beitz, krijoi në mënyrë përfekte një dhomë publike nga hekrat e mbledhur nga ky komunitet, duke e ngritur në një tjetër nivel dhe duke vlerësuar punën që bëjnë, punë kjo e cila nuk përkrahet e as nuk vlerësohet nga bashkëqytetarët.

Në këtë dokumetar paraqitet qartë se si shoqëria jonë e nënvlerëson dhe nuk e përkrahë punën që bënë ky komuninet. Ndërsa përveq kësaj, ky dokumentar ka për qëllim të vetë të ndryshoj mentalitetin tonë dhe të i hudh poshtë çdo paragjykim ndaj çdo pune.

Dokumentari është pjesë e projektit “Recikulesi” në kuadër të programit Kultura për Ndryshim, i implementuar nga Qendra Multimedia dhe Goethe Institut, mbështetur nga Komisioni Europian Kosova, Komuna e Ferizajt dhe Punëtoria e Veglave Plus, ndërsa është prodhuar nga “Omiz Film”./gazetametro.net

https://youtube.com/watch?v=g7JC-QmZ3i4%3Ffeature%3Doembed

Të fundit

Të ngjajshme