ChatGPT shkruan fjalimin e kryeministres Frederiksen

31 Maj, 2023 - 7:15 pm

 Kryeministrja daneze Mette Frederiksen mbajti  një fjalim në parlament të shkruar nga chatboti shumë i diskutuar ChatGPT.

Politikania socialdemokrate theksoi se ”donte të nënvizonte rëndësinë e inteligjencës artificiale (IA)” gjatë fjalimit në debatin parlamentar danez.

”Është edhe magjepsëse dhe e frikshme ajo që është në gjendje të bëjë inteligjenca artificiale”, theksoi Frederiksen.

Në pak sekonda, IA mund të shkruajë një fjalim, të zgjidhë një test universitar ose të përgatisë një raport – dhe ta bëjë atë në mënyrë kaq bindëse sa pak njerëz besojnë se ka qEnë një robot dhe jo një njeri që qëndron pas saj.

“IA nuk është më e ardhmja. Është një realitet. Dhe kjo do të ndryshojë shoqërinë tonë,  në një masë që ne thjesht nuk e kuptojmë ende”, theksoi Frederiksen./KultPlus.com

Të ngjajshme