Climate Launchpad hap aplikimet për ide biznesi në Kosovë

18 Maj, 2021 - 11:18 am

A keni ide për biznes? A është ideja juaj e biznesit në të mirë të mjedisit? Ju duhet financim dhe zhvillim i idesë? Atëherë, kjo është mundësia ideale!

Merr pjesë në garën më të madhe për idetë e gjelbra dhe shndërro idenë tuaj në një biznes të suksesshëm.

Climate Launchpad është konkursi më i madh i ideve të gjelbra të biznesit në botë.  Kjo garë për biznese të reja që janë në të mirë të mjedisit, organizohet për herë të parë në Kosovë nga BONEVET. Për të aplikuar ju vetëm duhet të keni një ide biznesi, e cila është në të mirë të mjedisit.

Idetë më premtuese do të përzgjidhen nga vlerësuesit vendor dhe qendra e Climate Launchpad në Hollandë. Ata pastaj do të mbajnë një punëtori intensive 3 ditore online me trajner ekspert ndërkombëtar dhe vendor. Në këtë punëtori të gjithë pjesëmarrësit do të punojnë në avancimin dhe zhvillimin e ideve të tyre në biznes plan.

Në fund të muajit gusht, mbahet finalja e garës për Kosovë, ku juria e pavarur dhe Climate Launchpad përzgjedhin 3 prezantimet dhe idetë më të mira të biznesit, të cilat marrin pjesë në finalen ndërkombëtare të Climate Launchpad. Në finalen ndërkombëtare parashihen çmime për bizneset më të mira, rrjetëzim, ekspozim te konsumatorët tuaj dhe investime kapitale.

Deri tash, përmes Climate Launchpad, biznese të reja kanë arritur të marrin më shumë se 100 milionë euro investime.

Nëse jeni një individ, një grup ose një biznes dhe keni një ide të gjelbër biznesi, APLIKONI TANI! Mos u brengosni nëse nuk keni plan biznesi, apo nëse ideja juaj është e shkruar me një copë letër. Për më shumë informata, shkruani në emailin [email protected]

Aplikimi për ide është i hapur deri me 13 qershor 2021. Vegëza për aplikim:

Rreth Climate Launchpad

Climate Launchpad është konkursi global i ideve të biznesit të gjelbër. Misioni i tij është të adresojë ndikimet negative të ndryshimit të klimës përmes mënyrave të inovacionit, shpikjes dhe sipërmarrjes. Një e ardhme e gjelbër kërkon mijëra risi duke sfiduar modelet aktuale të biznesit. Konkursi mbështet sipërmarrësit aspirues dhe premtues të ‘teknologjisë së pastër’ me mundësi trajnimi, financimi dhe rrjetëzimi. Climate Launchpad operon në një shkallë globale, aktualisht në mbi 55 vende.

ClimateLaunchpad u krijua në 2014 dhe është pjesë e ofertave të Ndërmarrjes së EIT Climate-KIC.

Rreth EIT Climate-KIC

EIT Climate-KIC është një nga Komunitetet e Njohurisë dhe Inovacionit (KIK) e themeluar në 2010 nga Instituti Evropian i Inovacionit dhe Teknologjisë (EIT), organi i BE-së që krijon rritje të qëndrueshme ekonomike në Evropë, duke trajtuar sfidat globale të kësaj kohe.

www.climate-kic.org

Rreth Institutit Evropian të Inovacionit dhe Teknologjisë (EIT)

EIT është një organ i pavarur i Bashkimit Evropian i krijuar në 2008 për të nxitur inovacionin dhe sipërmarrjen në të gjithë Evropën për të kapërcyer disa nga sfidat e tij më të mëdha. Ai bashkon institucionet kryesore të arsimit të lartë, laboratorët kërkimorë dhe kompanitë për të formuar partneritete dinamike ndërkufitare – Komunitetet e Njohurisë dhe Inovacionit, KIC – që zhvillojnë produkte dhe shërbime inovative, krijojnë kompani të reja dhe trajnojnë një brez të ri të sipërmarrësve. / KultPlus.com

Të ngjajshme