Deputetet do të gjobiten me 330 euro nëse mungojnë në seanca të Kuvendit

11 Nëntor, 2021 - 4:30 pm

Kodi i ri i Etikës do t’i ndëshkojë deputetët që mungojnë në mënyrë të pajustifikueshme në seancë për mos-pagesë të mëditjeve.

Mospjesëmarrja e deputetëve të Bosnjës në seancat e parapara së shpejti mund të gjobitet, përcjellë KultPlus.

Kjo do të penalizonte çdo mungesë të pajustifikuar, si dhe çdo largim nga para përfundimit, të seancës, ngase mund të gjobiten me 330 euro.

Siç tha deputeti i Parlamentit të Bosnjës, Irfan Çengiq, dy vjet më parë ai inicioi miratimin e një Kodi të ri të Etikës, pas së cilit Komisioni i Etikës filloi hartimin e Kodit të Etikës, i cili u miratua në seancën e fundit të Dhomës së Përfaqësuesve të Parlamentit të Bosnjës.

Mungesa e kuorumit në votim ishte njëra prej sfidave kryesore të Kuvendit të Kosovës gjatë legjislaturës së shtatë.

Praktika e mungesës së deputetëve nëpër votime të ligjeve dhe mos-përfundimi i më shumë se 40 pikave ishte sfidë e madhe për Kosovën në legjislaturën e parafundit. /KultPlus.com

Të ngjajshme