Diamanti rozë 14 karatësh ripërpunohet në Afrikë

2 Dhjetor, 2020 - 12:00 pm

Miniera e diamantit “Letšeng” në Lesoto të Afrikës ka përpunuar një tjetër diamant të madh rozë.

“Gem Diamonds”, e cila operon minierën në partneritet me qeverinë e Lesotos, njoftoi në faqen e saj në internet se rikuperoi një diamant rozë tip II me 14.09 karat me cilësi të lartë.

Diamanti 14 karat është i dyti me 10 karat plus i nxjerrë nga miniera këtë vit.

I pari ishte një gur 13 karat i rikuperuar në të njëjtën hapësirë. Kompania minerare e shiti atë diamant për 40,110 dollarë për karat, ose rreth 522,000 dollarë.

Letšeng gjithashtu ka dhënë diamantë të verdhë 163 karat dhe 112 karat këtë vit si dhe 16 diamante pa ngjyrë që peshojnë më shumë se 100 karat, duke përfshirë një diamant 442 karat të rikuperuar në gusht. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme