Dita Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë, Kurti premton të drejta më të mira të punës

28 Prill, 2022 - 12:47 pm

28 Prilli shënon Ditën Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë, e kjo ditë është një fushatë ndërgjegjësimi me qëllim përqendrimin e vëmendjes ndërkombëtare mbi tendencat e reja në fushën e sigurisë dhe shëndetit në punë, si dhe rëndësinë e problemeve të lidhura me lëndimet, sëmundjet dhe vdekjet në mbarë botën.

Organizata Ndërkombëtare e Punës ka vendosur 28 prillin si Ditën Botërore të Sigurisë dhe Shëndetit në punë për promovimin e parandalimit të aksidenteve dhe sëmundjeve të lidhura me vendin e punës

Për këtë ka shkruar edhe Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, duke thënë se rritja e pagës minimale ishte vetëm një pjesë e luftës së qeverisë për të drejtat e punës.

“Sot shënojmë Ditën Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë. Gjatë pandemisë, punonjësit tanë heroikë shëndetësorë kanë treguar se sa jetike është të mbrosh sigurinë dhe shëndetin në punë. Rritja e pagës minimale ishte vetëm një pjesë e luftës së qeverisë për të drejtat e punës, përfshirë, shëndetin dhe sigurinë në punë”, shkroi Kurti. /KultPlus.com

Të ngjajshme