Dita Ndërkombëtare e Rinisë shënohet sot me disa aktivitete nga MKRS

12 Gusht, 2020 - 10:08 am

Dita Ndërkombëtare e Rinisë organizohet më 12 Gusht të çdo viti. Ajo është caktuar nga Kombet e Bashkuara në vitin 1999 me miratimin e rezolutës 54/120.

Kjo ditë është menduar si një mundësi për qeveritë dhe të tjerët për të tërhequr vëmendjen për çështjet rinore në mbarë botën.

Koncerte, seminare, ngjarje kulturore, që përfshijnë zyrtarë dhe takime kombëtare dhe lokale qeveritare dhe organizatat rinore zhvillohen në botë në nder të Ditës Ndërkombëtare të Rinisë.

Edhe në Kosovë për nder të kësaj Dite MKRS-ja do të zhvillojë disa aktivitete si në vijim:

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Rinisë, sot me datë 12 gusht, MKRS dhe ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit Vlora Dumoshi, do të ketë këtë agjendë:

09:30-10.00

Pritja e një grupi të të rinjve nga Ministrja Vlora Dumoshi, (Objekti i MKRS-së)

10:00-10:45

Shpërndarja e maskave nga Ministrja Vlora Dumoshi dhe Ministri Armend Zemaj (Përgjatë Sheshit në Prishtinë)

11:50-12:00

Skenderaj- Zbulimi i punimit “I love Kosova” nga Ministrja Vlora Dumoshi dhe Kryetari i Komunës së Skenderajt Bekim Jashari, (Sheshi “Adem Jashari”, Skenderaj)

12:00-13:30

Vizitë ndërmarrjes sociale “Pastiçeria Snap cake” në kuadër të projektit ‘Praktika në Punë” i mbështetur nga Departamenti i Rinisë MKRS, (Skenderaj)

15:10 -15:20

Aktivitete virutale: Lidhje në platformën Zoom, fushata “Psikologët e rinj për të rinjtë”

17:00 – 17:20

Linku shpërndahet në rrjetet sociale të MKRS. Lidhje në platformën Zoom, organizuar nga zyra e UNICEF-it në Kosovë / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme