Dita ndërkombëtare për reduktimin e rrezikut nga katastrofat

13 Tetor, 2020 - 10:30 am

Dita ndërkombëtare për reduktimin e rrezikut nga katastrofat filloi të shënohej për herë të parë në vitin 1989, pas një thirrje nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara për një kulturë globale të ndërgjegjësimit ndaj rreziqeve dhe zvogëlimit të katastrofave.

Ajo mbahet çdo 13 tetor dhe është e përqendruar te njerëzit dhe i orientuar drejt veprimit në qasjen e tij për uljen e rrezikut nga katastrofat në shkallë të vogël dhe të gjerë natyrore, si dhe rreziqet teknologjike dhe biologjike.

Në vitin 2015, në Konferencën e tretë botërore të OKB-së për reduktimin e rrezikut nga katastrofat në Sendai – Japoni, komuniteti ndërkombëtar tha se katastrofat godasin më shumë nivelin lokal, me potencialin për të shkaktuar humbje të jetës dhe trazira të mëdha shoqërore dhe ekonomike.

Rreziqet nga katastrofat e papritura zhvendosin miliona njerëz çdo vit. Fatkeqësitë, shumë prej të cilave përkeqësohen nga ndryshimi i klimës, kanë një ndikim negativ në investimet në zhvillimin e qëndrueshëm dhe rezultatet e dëshiruara. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme