Drejtoria Komunale e Arsimit pas rastit në Festën e Abetares: Mendojmë për kallëzim penal ndaj gazetares

19 Maj, 2022 - 11:24 am

Drejtoria Komunale e Arsimit në Pejë ka reaguar lidhur me rastin e prezantuar dje në Pejë, ku pretendohet që dhjetë nxënës të pakicave u lanë anash gjatë Festës së Abetares, shkruan KultPlus.

​Nga drejtoria thonë që lajmi është tendencioz dhe nuk përkon me realiteti. Të njëjtit kanë deklaruar që janë duke menduar për kallëzim penal ndaj gazetares që e ka realizuar këtë storie.

Ky është reagimi i plotë nga Drejtoria Komunale e Arsimit në Pejë:

Lajm i skajshëm tendencioz, që nuk përkon me realitetin.

​Mësuesja në fjalë, pas aktiviteteve në parkun e qytetit me nxënës ka ardhur në palestrën “Karagaqi” në Pejë, ku mbahej festa e Abetares, rreth orës:13:00.

Është ulur në pjesën, që i ka konvenuar. Kanë qenë në nivel dhe të hareshëm.

​Ata sigurisht se kanë patur dëshirë ndoshta të jenë në pjesën e podiumit, por nuk ka të bëjë me realitetin.

Në pjesën e podiumit kanë qenë të vendosur vetëm nxënësit, klasat e parapara për prezantim dhe zyrtarët nga MASHT-i dhe Komuna e Pejës. Nga Komuna e Pejës ishte një paralele e Sh.F. ,,Asdreni’’, ndërsa të tjerët ishin në pjesën e spektatorëve: nxënësit, prindërit dhe qytetarë të tjerë.

​Prezantimi i Klan Kosovës është tendencioz, sepse ul dinjitetin e mësuesit.

Është prerë deklarata e mësueses. Sigurisht se jemi duke menduar për kallëzim penal ndaj gazetares.

​Nxënësit janë të barabartë dhe si të tillë do të trajtohen pa dallim race, gjinie, apo besimi. Çdo shkelje ndaj tyre, do të trajtohet me përkushtim.

​Dëshpërues fakti, pse këto tendenca pikërisht në festën e Abetares?! / KultPlus.com

​​

Të fundit

Të ngjajshme