Dy kosovarë udhëtojnë me biçikletat e tyre nga Zvicra në Kosovë, arrijnë pas 11 ditësh rrugë

6 Shtator, 2020 - 9:08 pm

Shin Gjergji nga Stublla e Vitisë dhe Gjergj Zefi nga Ferizaj, kanë ardhur nga Zvicra në Kosovë. Ata i bënë 11 ditë rrugë, pasi udhëtimi i tyre ishte i pazakont.

Shini dhe Gjergji , njeri nga Stublla e Vitisë e tjetri nga Ferizaj, kanë filluar një rrugëtim te gjatë me biçikletë, nga qyteti Wili i Zvicrës për në Kosovë, me saktesishte për në fshatin Letnicë të komunës se Vitisë, aty ku është edhe Shenjtërorja e Zojës së Letnicë.

Arsye e këtij udhëtimi është, 110 vjetorit i lindjes së Nëne Terezës, por kjo për Shinin nga Stublla e Vitisë nuk është hera e pare që ka bërë udhëtime me biçikletë, ai para disa viteve kishte shtegtuar për në Lurd të Francës nga Willi i Zvicrës me një distancë prej 1180 km.

Shini për Kosova.info ka thënë se ndihet krenar me shtegtimet te cilat i ka bërë deri me tani dhe nuk do te ndalet as me ketë te cilin mbrëma e ka nise drejt Kosovës.

“Unë vite më parë një shtegtim e kam bere nga Wili deri në Lurd te Francës ku ka një distance 1.180 KM, tani jemi nisur drejt Kosovës, ne nderim të 110 vjetorit të lindjës së Shën Nënë Terezës, dhe destinacioni jonë është fshati Letnicë, në Shenjtorën e Zojës së bekuar në Letnicë, në Kosovë, aty ku Shenjta Nënë Tereze dëgjoi zërin dhe thirrjen e Zotit për me ja kushtua jetën të varfërve dhe të sëmurave, dhe ky udhëtim ka një distance prej 1.898 km, por ne do te shkojmë tani aty ku edhe filloi rrugëtimin e parë Shën Nene Tereza për ne misionin e saje human në shërbim të Zotit dhe njeriut, me ndihmën e Zotit do te arrijmë shendosh dhe mire deri ne destinacionin tonë, ka thënë Shini.

E ky nuk do te jetë shtegtimi i cili do te ndalet Shini, ai do të filloj një shtegtim edhe me të vështir, dhe pa biçikletë, e ai do te jetë nga Wili drejt Jerusalemit në Izrael, e kjo do te bëhet në këmbe, ku ky udhëtim prej një distance 3,967 km do te zgjasë 6 muaj.

Të fundit

Të ngjajshme