E njohur për foton e veçantë në ‘Times’, Sherifa Luta e ftuara kryesore në manifestimin për Ditën e Çlirimit

12 Qershor, 2022 - 2:02 pm

Gruaja nga Kosova, Sherife Luta, përmes një fotografie të shpërndarë në median e njohur botërisht “TIMES”, u bë personifikimin i vuajtjeve të refugjatëve kosovarë, shkruan KultPlus.

Presidentja Vjosa Osmani, e ka takuar pas 23 viteve Lutën, e cila ishte e ftuara kryesore në manifestimin për Ditën e Çlirimit.

“23 vjet më parë, Sherife Luta u bë personifikim i vuajtjeve të refugjatëve kosovarë. 23 vjet pas, sot ajo ishte e ftuara ime kryesore në manifestimin për ditën e çlirimit.

Sherifja është personifikim i qëndresës së popullit dhe kujtesë e eksodit të dhunshëm të shkaktuar nga regjimi gjenocidal serb më 1999. Ajo është një nga gratë tona stoike, të cilat nuk u dorëzuan në luftë, siç nuk dorëzohen as sot në paqe!”, shkruan Osmani.

Të fundit

Të ngjajshme