“E vetmja gjë që është e përhershme është ndryshimi”

4 Nëntor, 2019 - 3:50 pm

Dhjetë mendime të ndritura nga Herakliti!

“Koha është një lojë që luhet bukur nga fëmijët.”

“E vetmja gjë që është e përhershme është ndryshimi.”

“Bollëku i dijeve nuk e bënë të mençur njeriun.”

“Fati i njeriut është karakteri i tij.”

“Kundërshtimi e sjell harmoninë. Prej kundërshtimeve dhe argumentimeve vjen harmonia më e drejtë.”

“Njeriu është më së afërti vetëvetes kur ai e arrin seriozitetin e fëmijës në lojë.”

“Syt dhe veshët janë dëshmitarë të këqinjë për njeriun që ka shpirt barbar.”

“Kurrë asnjë njeri nuk shkel dy herë në lumin e njejt, përshkak se lumi nuk është i njejt dhe ai nuk është i njejti person.”

“Budallai ngazëllehet nga secila fjalë.”

“Lufta është babai dhe mbreti i çdo gjëje; ajo disa i bënë Zota, e disa të tjerë burra; disa ajo i bënë skllevër, i disa të tjerë të lirë;”

Të fundit

Të ngjajshme