Eklipsi Hënor: Pamje të bukura mbi qiellin e Prishtinës

15 Maj, 2022 - 10:30 pm

Një eklips hënor është duke ndodhur mbi qiellin e Prishtinës.

Si mund ta shihni eklipsin?

Është krejtësisht e sigurt për të parë një eklips hënor me sy të lirë, sipas Petro. “Kjo është gjëja më e mirë për eklipset hënore është se ju nuk keni nevojë për pajisje tjetër përveç një pasion dhe interes për të qenë jashtë dhe një horizont të qartë,” tha tha Noah Petro, shefi i Laboratorit të Gjeologjisë Planetare, Gjeofizikës dhe Gjeokimisë të NASA-s.

Për kushte optimale shikimi, shmangni dritat edhe ndërtesat e larta që mund të pengojnë shikimin tuaj, tha ai. Ndërsa kulmi i eklipsit mund të zgjasë vetëm për një kohë të shkurtër, tonet e ngjyrës së kuqërremtë të hënës do të ndryshojnë gjatë natës, sipas Petro. Këto ndryshime e bëjnë këtë fenomen qiellor interesant për t’u parë gjatë gjithë eklipsit dhe jo në një moment të caktuar, tha ai. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme