Enver Hoxha në fjalimin e fundit të Stalinit (VIDEO)

21 Maj, 2020 - 11:00 pm

Në një video të publikuar në YouTube, kreu i Bashkimit të Republikave Socialiste Sovjetike, Joseph Stalin është filmuar në takimin përmbyllës së Kongresit të 19-të të Partive Komuniste të Bashkimit Sovjetik, më14 tetor 1952. I plakur dhe i thinjur, këtu, lideri komunist dhe diktatori i kampit socialist, Stalin, 74 vjeç flet për bashkëpunimin dhe idealet e partive komuniste në botë.

Ky ishte i fundit fjalim i tij drejtuar liderëve komunistë të botës, pasi që vetëm pesë muaj më pas, më 6 mars 1953 Stalini do të vdiste.

Ajo që tërheq vëmendje për publikun shqiptar, është që teksa Stalini mban fjalimin, mbrapa krahut të tij të majtë, shihet lideri komunist shqiptar Enver Hoxha, që me kufje në vesh dëgjon ato çfarë thotë Stalini.

Dy ditë më pas, më 16 tetor 1952, Hoxha do të bëhej 44 vjeç. Diktatori shqiptar Enver Hoxha do të shquhej për admirimin e tij të vendosur për Stalinin. Ai do të refuzonte të dënonte krimet e Stalinit pas vdekjes së këtij të fundit, duke mbetur besnik i stalinizmit deri në vdekje.

Hoxha kishte iniciuar ngritjen e një shtatoreje të Stalinit në qendër të Tiranës, e cila ishte porositur në Rusi, që në të gjallë të diktatorit rus dhe qe vendosur aty.

Diktatura e vendosur nga Enver Hoxha në Shqipëri, është cilësuar si diktatura më e egër e tipit stalinist në gjithë botën komunist.

Të fundit

Të ngjajshme