Epikuri: Mos tento të dukesh i mençur para të tjerëve

10 Mars, 2020 - 11:00 pm

“Pasuria nuk qëndron në posedime të mëdha por në nevoja të vogla.”

“Ekziston vetëm një rrugë për tek lumturia dhe kjo është të pushojm së brengosuri për gjërat të cilat janë përtej forcës ose vullnetit tonë.”

“Çelësi është të shoqëroheni vetëm me ata njerëz të cilët ju lartësojnë juve, prezenca e të cilëve i bënë thirrje më të mirës brenda teje.”

“Secili person që është i aftë për të ju nevrikosur bëhet zotëruesi i juaj; ai mund të ju zemëroj vetëm atëherë kur ju e lejoni veten të shqetësoni nga ai.”

“Liria është i vetmi qëllim në jetë që i’a vlenë. Ajo fitohet duke i shpërfillur gjërat të cilat qëndrojn përtej kontrollit tonë.”

“Vetëm të edukuarit janë të lirë.”

“Është e pamundur për një njeri të mësoj diçka që ai mendon se tashmë e di.”

“I mençur është ai që nuk brengoset për gjërat që nuk i ka, por i shijon atë të cilat i ka.”

“Mos tento të dukesh i mençur para të tjerëve.”

“Mendjet e vogla i fajësojn të tjerët. Njerëzit mesatarë e fajësojnë veten, ndërsa të mençurit gjithë fajësimin e shohin si budallallëk.”

“Asnjë person s’mund të jetë i lirë përderisa nuk është zotërues i vetes.”

– Epictetus

Të fundit

Të ngjajshme