Evidentohen zona natyrore me potencial për regjistrin e zonave të mbrojtura

14 Gusht, 2019 - 3:09 pm

Instituti i Kosovës për Mbrojtjen e Natyrës, në kuadër të detyrave programore të tij, në bashkëpunim me komunën e Mitrovicës, ka realizuar projektin e evidentimit të vlerave natyrore në këtë komunë.

Gjatë këtij hulumtimi janë evidentuar disa zona me vlera natyrore, të karakterit botanik, hidrologjik dhe speleologjike, që dallohen me karakteristika të veçanta.

Vlerat e identifikuara që kanë plotësuar kriteret për tu marrë në mbrojtjen ligjore janë:

Trungjet e Ahut (Fagus sylvatica) në fshatin Bajgorë;

Trungu i Ahut (Fagus sylvatica) në fshatin Bare;

Shpellat e Kaçandollit në fshatin Kaçandoll;

Burimi i ujit mineral në fshatin Mazhiq;

Ujëvara e trapçalive në fshatin Melenicë;

Trungu i Ahut (Fagus sylvatica) me Burimin e ujit nën rrënjë, në fshatin Ovçar;

Kroni i Akullit në fshatin Rahovë;

Ahishtat e Llomovës në fshatin Selac;

Trungjet e Qarrit (Quercus cerris) në fshatin Zabërgjë;

Trungu i Ahut (Fagus sylvatica) në fshatin Zabërgjë;

Trungu i Qarrit (Quercus cerris) në fshatin Zabërgjë. / Koha.net / KultPlus.com

Të ngjajshme