Ferdonije Qerkezi: Nënat si unë presin me duar në gji

8 Mars, 2023 - 2:44 pm

Dita Ndërkombëtare e Gruas, e njohur gjithashtu si 8 Marsi, është një festë e njohur globalisht që festohet çdo vit më 8 Mars. Festa feston arritjet sociale, ekonomike, kulturore dhe politike të grave dhe bën thirrje për barazi gjinore, shkruan KultPlus.

Në vendin tone, kjo festë më shumë se thirrje për barazi, i dedikohet nënave dhe dashuria, kujdesi e dhuratat për to janë në mënyrë më të veçantë.

Por, ka nga ato nëna që kanë mbetur të vetme dhe në ditë feste si këto, e ndjejnë më shumë se asnjëherë mungesën e përqafimit të fëmijëve të tyre.

Dikush nga fatkeqësitë, dikush na natyra e dikush nga lufta, humbja e qenies së tyre më të dashur është goditja dhe plaga e pashëruar.

E tillë është plaga e Ferdonije Qerkezit, gruas së hekurt nga Gjakova të cilës forcat serbe ja vranë bashkëshortin bashkë me katër djemtë.

Është e lodhur nga vuajtjet e jetës por mirësia në fytyrën e sajë nuk mungon asnjëherë. Ajo vazhdon mbanë dyert e hapura për të gjithë ata që dëshirojnë ta vizitojnë.

Një vizitë të tillë, ndoshta për t’i treguar që ajo ka edhe shumë djem të tjerë në Kosovë që do të vazhdojnë të kujdesen për të, ja ka bërë edhe Arsim Gerxhaliu, mjeku i njohur ligjor Kosovar, i cili i ka dhuruar një lule e i ka uruar festën e 8 Marsit.

Ferdonije Qerkezi ka ndarë fotografi nga ky moment, teksa ka falënderuar Gerxhaliun që nuk e harron asnjë festë festive për ta uruar.

“Faleminderit Arsim Gerxhaliu që nuk më harron në ditët festive!

Veçanërisht sot kur shumë bijë e bija përqafojnë nënat me dashuri

E nënat si unë presin me duar në gji!”, shkruan Qerkezi. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme