Fillon mësimi në gjuhën shqipe edhe në Rüti të Cyrihut

10 Dhjetor, 2019 - 6:20 pm

Në vazhdën e përpjekjeve për hapjen e shkollave shqipe kudo ku janë shqiptarët, këtë javë u ngrit lart flamuri i shkollës shqipe edhe në Rüti të Kantonit të Cyrihut, ku dhjetëra nxënës filluan mësimin në gjuhën shqipe.

Grupi i parë i nxënësve të shkollës shqipe në Rüti të Cyrihut

Gjatë javës së kaluar listës së gjatë të shkollave shqipe iu shtua edhe pika shkollore në Rüti të Kantonit të Cyrihut, ku dhjetëra nxënës ishin pjesë e orëve mësimore në gjuhën shqipe. Nuk ka gëzim më të madh kur i sheh dhjetëra prindër, të cilët mundohen që sa më parë të fillojë mësimi në gjuhën shqipe. Në mesin e shumë prindërve, të cilët u angazhuan gjatë këtyre javëve vlen të përmendet znj. Hidajete Islamaj, e cila në këtë rrugëtim ka dhënë një kontribut mjaft të çmuar. Dhe fare thjesht në këtë ditë të bukur nëntori,  dhjetëra nxënës të buzëqeshur me libra në duar filluan përpjekjet e tyre për ta mësuar sa më mirë gjuhën e të parëve të tyre.

Disa prej nxënësve të shkollës shqipe, të cilët ishin prezent në hapjen e shkollës shqipe në Rüti, të Cyrihut

Angazhimi i tyre gjatë orëve mësimore është tepër motivues se këta fëmijë, edhe pse të moshave të ndryshme shumë shpejt do t`i përforcojnë njohuritë  e tyre në gjuhën amtare. Dhe, si zakonisht ky numër i madh i nxënësve filloi me dy grupe mësimi:  grupi i parë që përshinë nxënësit  e klasës së parë deri në klasën e tretë dhe grupi i dytë nga klasa e katërt deri në klasën e gjashtë. Por, vetëm në javën e dytë vëmë re se edhe kjo nuk mjafton. Në bazë të interesimit të prindërve dhe fëmijëve të tyre  shumë shpejt do të bëhet edhe grupi i tretë i nxënësve të shkollë shqipe.

A ka gëzim më të madh se kur i sheh këta fëmijë, si Elinën, Anikun, Aurorën, Leonën, Diartin, Erinën, Beratin, Lerzën, Enesin, Elsën, Erjonin, Albën, Berinën, Leon, Diartin, Sarën, Engjullin, Elonin, Sarën, Arianin, Samiun, Aulonin, Aminën, Fatjanën, Lirakun dhe shumë të tjerë, të cilët me një dëshirë të madhe janë pjesë e mësimit në gjuhën shqipe.

Grupi i dytë i nxënësve të shkollë shqipe në Rüti të Kantonit të Cyrihut

Dhe fare në fund vlen të përmendet se edhe pse viti shkollor 2019/20 që moti ka filluar përpjekjet e Ambasadës Shqiptare në Bernë dhe të  disa mësuesve si Mimoza Dako, Qefsere Sejdiu, Albulena Jusufi, Nora Macula, Ardian Shaqiri, Teuta Myrtaj dhe Vaxhid Sejdiu dëshmuan dhe dëshmojnë se ky rrugëtim nuk kanë të ndalur. Gjatë këtyre tre muajve ishim dëshmitarë të hapjes së më se 23 pikave shkollore të kantonit të Cyrihut me 349 nxënës si dhe disa pikave shkollore në kantonet e tjera, të cilat shumë shpejt do të prezantohen në faqet e medieve tona. Albinfo / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme