Forca e vërtetë e prindërve janë fëmijët

29 Gusht, 2020 - 6:36 pm

Forca që një fëmijë është në gjendje t’i transmetojë prindit kur kalon një kohë të vështirë, është diçka që nuk ka të ngjashme.

Ne e dimë që të bëhesh prind sot nuk është e lehtë, të shumta janë paqartësitë që jeta vendos para secilit prej nesh.

Fuqia e një fëmije, megjithatë, është karburanti më i rëndësishëm, ai me të vërtetë përfaqëson një burim themelor dhe të vështirë për t’ua shpjeguar, atyre që nuk e kanë provuar.

Nëse të jesh prind sot nuk është një zgjedhje e lehtë, është po aq e vërtetë që forca dhe vendosmëria që një fëmijë është në gjendje të transmetojë është e pashembullt.

Të dëgjosh një frazë si “eja mami, çohu” apo “mos u mërzit babi, gjithçka do të shkojë” është një tronditje dhe një nxitje me efekte të jashtëzakonshme.

Dhimbja e papritur, e shkaktuar ndoshta nga një humbje e papritur e një njeriu, humbja e një pune, janë vetëm disa shembuj që dobësojnë forcën dhe këmbënguljen e një prindi.

Eshtë në këto momente që një fjali e pafajshme dhe e papritur mund të ketë efekte të jashtëzakonshme.

Eshtë e aftë të japë forcë dhe shpresë për prindërit, që mund të ndodhen në një moment delikat në jetën e tyre.

Forca që një fëmijë i transmeton një prindi arrin jo vetëm të japë energji, por gjithashtu ndihmon në ripërcaktimin e shkallës së vlerave dhe përparësive.

Në fakt, kjo ju lejon të përqendroni energjitë dhe vëmendjen tuaj në atë që është themelore, dhe një fëmijë, veçanërisht në moshë të re, sigurisht që ka një vend të privilegjuar.

Forca që një fëmijë i transmeton një prindi shpesh fillon në momentin e lindjes së tij.

Të bëhesh prind është një ngjarje që ndryshon jetën e një personi.

Na mëson ta vëmë veten në plan të dytë, dhe t’i japim gjithmonë vendin kryesor jetës dhe nevojave të fëmijëve.

Për këtë arsye, kur diçka ndikon në forcën dhe shpresat e një prindi, ai zë i ëmbël i fëmijës merr një domethënie të veçantë.

“Nesër është ditë e re dhe diçka do të ndryshojë”. Nuk është vetëm shpresa e një fëmije të pafajshëm, por edhe shpresa pas të cilës prindi kapet për të rigjetur forcën.

Po, është e vërtetë. Fëmijët janë forca më e madhe e prindërve të tyre. / meb.al / KultPlus.com

Të ngjajshme