Franca do të inaugurojë fshatin e atletëve për Lojërat Olimpike të Parisit

29 Shkurt, 2024 - 4:27 pm

Fshati i Olimpiadës në Paris, i cili sapo u hap me Presidentin Macron atje, tregon se Franca mund t’i përmbahet planeve të saj edhe kur gjërat bëhen të vështira, përcjell KultPlus.

Parisi dëshiron t’i mbajë gjërat të thjeshta dhe të gjelbra për Lojërat Olimpike.

Fshati, i vendosur në Seine-Saint-Denis, nuk është vetëm për atletët gjatë lojërave. Gjithashtu ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e zonës, si ndërtimi i një lagjeje të re. Ndërtesat kanë dizajne të lezetshme që tregojnë diversitetin e qyteteve evropiane dhe pas Olimpiadës, shumica e apartamenteve do t’u shiten njerëzve të rregullt.

Ata po bëjnë disa gjëra të rregullta për të qenë miqësore me mjedisin, si riciklimi i ujit dhe përdorimi i trotuareve speciale. Ndërsa përfundojnë dekorimin e fshatit, është si një vështrim i shkurtër se si mund të duken qytetet e ardhshme – vende që janë efikase, të gjelbëruara dhe që i bashkojnë njerëzit. /KultPlus.com

Të ngjajshme