Francezi e lidh veten afër selisë së kompanisë së sigurimeve në shenjë proteste

10 Qershor, 2020 - 9:00 pm

Pronari francez i një biznesi të planifikimit të dasmave e ka lidhur veten me zinxhirë afër selisë së një kompanie të sigurimeve në Poitiers në perëndim të Francës, për të protestuar refuzimin e kompanisë për të kompensuar humbjet e tij që ka pësuar shkaku i pandemisë së koronavirusit, shkruan agjencia Reuters.

Duke mbajtur një maskë të zezë dhe një kapele, Martin Leotard, drejtor menaxhues i kompanisë “Les Ducs de Richelieu”, ka thënë se kompania e sigurimeve ku është siguruar ai, La Mutuelle de Poitiers Assurance, ka refuzuar ta kompensojë atë pasi COVID-19 është pandemi dhe jo epidemi të cilën kompania e sigurimeve e mbulon. Leotard, që ka mbajtur një shënim në të cilin shkruhej “vdekja e bizneseve të vogla”, ka thënë se ai planifikon të fillojë grevën e urisë. “Që nga prill jemi duke pësuar humbje.

Ne nuk do t’ia dalim, do të vdesim”, ka thënë ai. Kompania e sigurimeve ka thënë se biznesmeni nuk është i kualifikuar të kompensohet bazuar në sigurimin që e ka. “Rreziku i pandemisë nuk figuron në sigurimin e tij. Kushtet tona në kontratë janë të qarta”, ka thënë Stephane Desert, shef-ekzekutiv i La Mutuelle de Poitiers Assurance.

Të fundit

Të ngjajshme