Gatime shqiptare në zemër të Lionit në ditën e refugjatëve

21 Qershor, 2021 - 3:45 pm

Armand Hasanpapaj u largua drejt Francës në moshën 16-vjeçare duke qenë një ndër valltarët më të mirë, pa e ditur se jeta e tij në Lion do të sillte një tjetër Armand, atë të një shefi kuzhine që e ka pasion të trashëguar nga nëna e tij.

Së fundmi, Armandi dhe nëna e tij kanë ndërmarrë një nismë për të ofruar gatime shqiptare në Ditën e Refugjatëve më 20 qershor në qytetin e Lionit.

Si simbolikë, në këtë ditë ata vendosën të gatuajnë gatime tradicionale shqiptare si, byrek, tollumba etj.

Eventi u mbajt në Place Carnot, Lyon

“Në bashkëpunim me Forumin e Refugjatëve këtu në Lion në datën 20 është dita që dalin të gjithë për mbrojtjen e të drejtave të refugjatëve dhe pasi bëhet ecja në të gjithë qytetin e Lionit ne vendosëm që të bëjmë në mes të sheshit, të prezantojmë ushqime shqiptare si byreku, tollumbat, me nënën time dhe është diçka shumë e bukur që tregon sa më shumë dhe vlerat ushqimore dhe mendimin mbi shqiptarët që të jetë diçka shumë pozitive”, është shprehur më herët Armandi në një intervistë për Disapora Shqiptare. / Diaspora Shqiptare / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme