‘Gjaku ynë, taksa juaj’, përmes artit reagohet kundrejt taksimi 18% të produkteve menstruale (VIDEO)

29 Maj, 2022 - 12:15 pm

Në Ditën Ndërkombëtare të Higjienës Menstruale, në kuadër fushatës #pecetanukeshteluks artistja feministe Ms. Indefinite publikoi video perfomarmancen artistike kundër varfërisë menstruale dhe stigmes për menstruacione.

Më poshtë mund të gjeni edhe video e publikuar:

Gjaku ynë, taksa juaj!” artistikisht kundërshton varfërinë menstruale dhe stigmatizimin e menstruacioneve, duke reaguar përmes artit kundrejt taksimit 18% të produkteve menstruale, pasi që në Kosovë nuk është vërejtur asnjë iniciativë e institucioneve publike për të zbutur varfërinë menstruale, përkundrazi pecetat menstruale sipas ligjit për TVSH nuk bëjnë pjesë në produktetet esenciale dhe si të tilla taksohen 18%.

Ms. Indefinite (emri artistik) është artiste feministe, që më anë të aktivizmit artistik, përmes video-performancave avokon për të drejtat e gruas në Kosovë.

Nëpërmjet artit si krijim shpreh kritiken shoqërore duke shfaq revolten qytetare në krijimtarinë artistike, duke trajtuar në menyrë kreative dhe në formë goditëse çështjen e drejtësisë dhe barazisë gjinore në shoqërinë kosovare, me synimin e luftimit artistikisht të patriarkatit dhe femicidit. /KultPlus.com

Të ngjajshme