Gjendet ADN-ja më e vjetër në botë

19 Shkurt, 2021 - 9:06 pm

Sipas një studimi të fundit, gjenomet e lashta mendohet të jenë të vjetra midis 1.3 milionë dhe 1.65 milionë vjet.

Sekuenca më e vjetër e ADN-së në botë, është gjendur nga shkencëtarët, në dhëmbët e një mamuthi që jetoi më shumë se një milion vite më parë.

Gjenomi vjen nga dhëmbët e mamuthëve që u ruajtën në lindje të Siberisë, sipas një studimi të botuar në revistën shkencore “Nature Wednesday”.

Një ekip studiuesish nxorën ADN-në nga tre ekzemplarë mamuthësh që u gërmuan në vitet 1970.

Para këtij zbulimi, mostra më e vjetër e ADN-së e regjistruar ishte nga një kalë që jetonte midis 560 mijë dhe 780 mijë vite më parë. /op/ KultPlus.com

Të ngjajshme