Gratë lidere për një botë më të barabartë në 2023

8 Mars, 2023 - 10:55 pm

Dita Ndërkombëtare e Gruas festohet përmes numrit të themeluar të përvjetorit, të publikuar në fillim të muajit, nga revista TIME, duke shpallur gratë lidere për një botë më të barabartë në vitin 2023. Dymbëdhjetë gra nga fusha e politikës, sportit, artit dhe shkencave nuk ëndërrojnë vetëm të të drejtave të barabarta, meritokracisë, njohjes së kontributit të tyre në shoqërinë moderne, por punojnë intensivisht për të arritur objektivin maksimal të cilësive të tyre, që nuk është tjetër veçse kalimi i hendekut midis brezave, komuniteteve dhe kufijve.

Të shtyra nga talenti, besimi në vetvete, kokëfortësia për ndryshim, aftësia për të dëgjuar dhe respektuar nevojat e të tjerëve, ata u dalluan në fushën e tyre, duke ia kthyer tashmë këtë fuqi publikut. Shembulli i tyre është një frymëzim për çdo grua, vajzë, adoleshente që meriton të kujtojë se ekzistojnë kufizime për t’i kapërcyer ato.

12 gratë udhëheqëse të TIME për vitin 2023:

Cate Blanchett – Aktore: “Ne jemi të guximshme, të sjellshme, bujare, bashkëpunuese. Por në të njëjtën kohë ne jemi edhe ana e errët e gjithë kësaj, sepse gratë janë qenie komplekse.”

Aisha Sidika – Ambientaliste: “Jam rritur me idenë se toka është një qenie e gjallë, që të jep jetë dhe në këmbim ke një përgjegjësi. Mendoj se kolektivisht kemi arritur në një pikë ku i shpërfillim klithmat. të tokës mëmë dhe nuk do të duhet”.

Angela Bassett – Aktore: “Gratë thirren të jenë bashkëshorte, motra, shoqe, nëna, lidere të komunitetit, aktiviste dhe është në ADN-në tonë që të jenë të gjitha këto gjëra. Por është e rëndësishme që së pari t’i jepni vetes, dhe vetëm atëherë keni më shumë për të dhënë. Ndajeni me botën.”

Ramla Ali – Boksiere profesioniste: “Për mua është e rëndësishme të tregoj se edhe refugjatët janë njerëz”.

Phoebe Bridgers – Kantautore: “Kur të intereson diçka, është përgjegjësia jote të mbrohesh për të”.

Aniel Franco – Politikane: “Shpresoj që vajzat me ngjyrë të hyjnë në pozicionin e protagonistëve në shoqërinë tonë dhe jo vetëm në faqen e parë të gazetave si viktima të një gjenocidi”.

Olena Shevchenko – Aktiviste: “Duhet t’i kujtoni njerëzve se gratë nuk janë krijesa që thjesht duhet të lindin ushtarë të rinj dhe të kujdesen për heronjtë tanë.”

Veronica Cruz SanchezAktiviste për të Drejtat e Njeriut: “Të ndihmosh gratë në Teksas të marrin kujdes të sigurt mjekësor në mënyrë që ato të mund të abortojnë është e vetmja gjë e arsyeshme që mund të bëj.”

Masih Alinejad – Gazetare: “Gratë e Iranit janë armiku më i madh i liderit tonë shtetëror. Ai na frikësohet më shumë se çdo gjë.”

Megan Rapinoe – Futbolliste: “Është një hap i madh përpara për të vazhduar ndërtimin e futbollit të femrave në kushte të drejta”.

Makiko Ono – Menaxhere e lartë: “Nga pozicioni im jam i përkushtuar në hartimin e një rruge karriere për promovimin e grave në poste drejtuese”.

Quinta Branson – Autore: “Të gjithë njerëzit kanë kapacitetin për të qenë të fortë dhe të brishtë. Shfaqja e kësaj ndihmon në krijimin e barazisë më të mirë.”/abcnews/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme