Hapet në Vlorë ekspozita ‘Nga nëntorët vijmë, në nëntorë shkojmë’

27 Nëntor, 2021 - 9:30 am

Me rastin e festave të Nëntorit, është hapur ekspozita me titull “Nga nëntorët vijmë, në nëntorë shkojmë” nga bashkëpunimi mes Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave dhe Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës dhe Bashkisë së Vlorës.

Ekspozita u çel në Qendrën Historike “TID Vlora” ku morën pjesë drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave, Ardit Bido, drejtori i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës, Bedri Zyberaj dhe kryetari i Bashkisë Vlorë, Dritan Leli.

Këtu janë ekspozuar disa dokumente të fillesave të kryengritjeve antiosmane para shpalljes së Pavarësisë, njoftime të shpalljeve të Pavarësive të disa qyeteve të Shqipërisë, një histori e shkurtër për Ismail Qemalin dhe Isa Boletinin, imazhe të firmëtarëve të Pavarësisë.

Po ashtu janë paraqitur edhe disa fotografi të festimeve pas shpalljes së Pavarësisë më 1912 dhe aktivitetet të cilat janë zhvilluar pas vitit 1937 e më tej.

Kjo ekspozitë është çelur vjet në Prishtinë, sot në Vlorë dhe me datën 28 nëntor 2021 do të hapet në Kalanë e Tiranës./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme