займ на карту онлайн потребительский кредит

“Izolim” shpallet si fjala më e përdorur e vitit

10 Nëntor, 2020 - 10:15 am

Fjala më e përdorur e vitit 2020 sipas fjalorit Collins është “Izolim”, përcjell KultPlus.

Sipas Collins kjo fjalë përmbledh përvojën e përbashkët të miliarda njerëzve, teksa leksikografët dalluan më shumë se 250,000 përdorime të kësaj fjale.

Në anën tjetër fjalori Collins e përcakton ‘izolimin’ si “vendosja e kufizimeve të rrepta në udhëtime, ndërveprim shoqëror dhe qasje në hapësirat publike”.

Kjo fjalë nisi të përdoret në gjuhën e përditshme që nga shfaqja e rasteve të para me Covid 19 dhe masave që ndërmerrnin qeveritë.

Përveç izolimit, në kontekstin e pandemisë në listën e 10 fjalëve më të përdorura janë edhe “vetë-izolimi” dhe “distancimi social” si dhe “koronavirusi”./KultPlus.com

Të ngjajshme