Jane Fonda nderohet me çmimin ”Women In Film”

2 Tetor, 2021 - 5:14 pm

Jane Fonda do të nderohet me çmimin ”Women In Film” (WIF).

”Aktorja dhe aktivistja 83-vjeçare është njohur për arritjen e rrallë të të qenit një ikonë në botën e aktivizmit dhe tregimit të historive”, theksoi WIF.

Drejtoresha Ekzekutive e WIF, Kirsten Schaffer tha se “Jane Fonda ka kaluar gjithë karrierën e saj si një avokate e patrembur e njerëzve dhe planetit”.

“Pavarësisht se sa kushtoi karriera e saj apo edhe siguria e saj individuale, ajo i vuri nevojat e drejtësisë sociale përpara të tijve; gjetja e kuptimit dhe qëllimit, miqësisë dhe bashkësisë në ndjekjen e një bote më të mirë. Ajo dha një shembull dhe ne nuk mund të jemi më krenarë se kaq se sa t’i japim asaj çmimin tonë”, theksoi WIF.

Fituese e dy herë e çmimit Oskarit, Fonda mbetet një figurë udhëheqëse në lëvizjen kundërkulturore të viteve 1960 dhe kundërshtoi me vendosmëri Luftën e Vietnamit.

Ajo kohët e fundit i kushtoi kohën e saj rritjes së ndërgjegjësimit për ndryshimet klimatike./ atsh/Kultplus.com

Të fundit

Të ngjajshme