“Jemeni i Amerikës Jugore”: Vetëm 9 për qind e njerëzve në Venezuelë kanë siguri ushqimore

29 Prill, 2021 - 11:50 am

Sipas një ankete, vetëm 9 për qind e banorëve të Venezuelës siguri ushqimore, me fjalë të tjera, burime të qëndrueshme të ushqimit dhe siguri se do të kenë çka të hanë herën e ardhshme kur të jenë të uritur.

Anketa e publikuar nga Vëzhguesi Venezuelas për Siguri të Ushqimit dhe Nutricion gjithashtu zbuloi se 55 për qind e banorëve të Venezuelës e kufizojnë konsumimin e ushqimit për t’u siguruar që të kenë për të ngrënë në të ardhmen.

Rreth dy të tretat e pjesëmarrësve në anketë thanë se janë duke i sakrifikuar të mirat tjera si veshmbathjet dhe shkollimi për të pasur mundësi që të blejnë ushqim, shkruan RT, transmeton Gazeta Express.

Organizata që e realizoi anketën paralajmëroi se pandemia e koronavirusit e ka përkeqësuar edhe më shumë gjendjen edhe ashtu të rëndë, pasi presidenti Nicolas Maduro e zbatoi taktikën e njohur si 7+7 – një javë në izolim, një javë pa asnjë masë kufizuese.

Të dhënat e anketës u grumbulluan nga 2.000 shtëpi në pjesë të ndryshme të Venezuelës. Anketa u realizua mes dhjetorit të vitit 2020 dhe shkurtit të vitit 2021. / KultPlus.com

Të ngjajshme