Jepen çmimet ndërkombëtare për shkollat më të mira në botë për këtë vit

19 Tetor, 2022 - 5:35 pm

Akademia e njohur ndërkombëtare “T4 Education” ndau çmimet për institucionet arsimore më të mira në botë.

Ato janë: Shkolla Dunoon në Skoci që fitoi kategorinë bashkëpunimi me komunitetin; Shkolla Emilia Lascar në Kili, që mori çmimin e inovacionit; Shkolla e Mesme Bonuan Bukuig në Filipine, që u vlerësua me çmimin për mjedisin; ndërsa nisma Uakadogo në Ugandë triumfoi në kategorinë e tejkalimit të vështirësive pasi menaxhoi dy klasa me 450 nxënës; dhe në fund Shkolla e Mesme e Çikagos në SHBA. Kuri Metropolitan u vlerësua me çmimin e mbështetjes së jetës së shëndetshme me gjithëpërfshirje mes komuniteteve.

5 shkollat më të mira do të ndajnë shpërblimin financiar prej 250 mijë dollarësh, fond i cili do të përdoret për të mbështetur nxënësit dhe komunitetet.

Akademia “T4”, e cila u themelua gjatë pandemisë koronavirus, bën bashkë mësues nga e gjithë bota përmes një platforme digjitale ku diskutohen mjetet dhe nismat e reja për edukimin e brezave./A2CNN/ KultPlus.com

Të ngjajshme