Joe Biden e konfirmon: Do të rikandidoj për president

25 Prill, 2023 - 9:08 am

Joe Biden është pyetur shumë herë nëse do të kandidojë sërish për president, nëse ai do të kërkojë mandatin e dytë.

Por sonte, në prag të ditës që pritet të shpallë zyrtarisht, Joe Biden e konfirmoi këtë synim për Sky Neës.

“Është qëllimi im…” u përgjigj ai.

“A do të kandidoni përsëri, zotëri,” u pyet ai nga gazetarët e Sky Neës.

“Po,” u përgjigj ai.

Ka qenë njoftimi më i pritur në Uashington DC.

Ai duket se ka hequr pengesën e vetë-imponuar, si miratimi i familjes së tij.

Të gjithë kanë qëndruar skeptik dhe mendonin se Zonja e Parë Jill Biden do t’i thoshte “mjaft”. Sepse ai do të jetë 82 vjeç në kohën e rizgjedhjes dhe 86 në fund të mandatit të ardhshëm.

Para gjithë kësaj, ai do të duhet të kalojë intensitetin e jashtëzakonshëm të ciklit zgjedhor. Janë kandidatë sa gjysma e moshës së tij.

Për republikanët, mosha e tij është një pikë qendrore sulmi. Për demokratët, është një shqetësim i vërtetë, por është gjithashtu një avantazh.

Mbështetësit e tij tregojnë përvojën e tij. Ai ka më shumë përvojë se çdo politikan tjetër në shërbim në vend për shkak të moshës së tij.

Pastaj është rekordi i tij. Ai mundi Donald Trump në vitin 2020. Është e mundur, madje e mundshme, që Trump të jetë konkurrenca e tij duke pasur parasysh varësinë e Partisë Republikane ndaj tij.

Kështu që ekipi i tij shpreson që një rizgjedhje do të siguronte mandatin e dytë të Biden.

Por sondazhi i fundit tregon një histori tjetër. Sipas një sondazhi të ri të NBC, vetëm një në katër amerikanë miraton vendimin e tij për të kërkuar një mandat të dytë./ KultPlus.com

Të ngjajshme