Katër artefakte nga Muzeu Kombëtar i Kosovës do të prezantohen në SHBA

26 Mars, 2023 - 2:00 pm

Katër artefakte nga Muzeu Kombëtar i Kosovës do të prezantohen në ekspozitën “First Kings Of Europe”, që organizohet nga një prej muzeve më të mëdhenjë në SHBA, përcjellë KultPlus.

Tema kryesore e ekspozitës ka periudhën e formimit të elitave sociale dhe politike gjatë prehistorisë së vonë në Ballkan.

‘’Kosova, Shqipëria dhe vende të tjera të Evropës Juglindore do të jenë pjesë e ekspozitës “First Kings Of Europe”, që organizohet nga një prej muzeve më të mëdhenj në SHBA, Field Museum of Natural History, në Chicago.

Katër artefakte nga Muzeu Kombëtar i Kosovës do të prezantohen në ekspozitën që do të hapet më 31 mars në SHBA, dhe do të vazhdoj edhe në Kanadë.’, thuhet në njoftimin e MKRS-së.

Ekspozita “First Kings of Europe” përfshinë punën dhe tregimet e 26 muzeve dhe 11 vendeve të Evropës Juglindore.

‘“First Kings of Europe” bënë bashkë punën dhe tregimet e 26 muzeve dhe 11 vendeve të Evropës Juglindore. Ekspozita ka si temë kryesore periudhën e formimit të elitave sociale dhe politike gjatë prehistorisë së vonë në Ballkan, nga komunitetet bujqësore egalitare të periudhës së Neolitit, tek elitat e konsoliduara të fundit të periudhës së Hekurit.’, thuhet në njoftim./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme